Gracieuze bewegingen

Gracieuze bewegingen


Wanneer het spirituele beginsel het lichaam in beweging zet, 
trilt het van opwinding en sprankelt het van enthousiasme. Spirituele gezondheid geeft een gevoel van gratie en verbondenheid met een hogere orde.

De menselijke gratie weerspiegelt zich in de manier waarop 
iemand zich ten opzichte van zijn medemens gedraagt. Wij zouden het kunnen  omschrijven als harmonie.

Kijkend naar het vrije en wilde van schepsels heeft ons 
vertrouwd gemaakt met dierlijke gratie... zie hoe eekhoorns in de bomen spelen... kijk naar de snelle vlucht van zwaluwen... Het wekt ontzag. Alle dieren hebben in grotere of geringere mate de eigenschap dat hun bewegingen gracieus zijn.
 
In onze huidige tijd waar geest en lichaam worden gescheiden, wordt spiritualiteit een intellectueel fenomeen wat gekarakteriseerd wordt door zijn gebrek aan gratie. Bewegen wordt iets mechanisch omdat het voelen ontbreekt. Spirituele gratie is niet iets dat aangeleerd kan worden. Het is een natuurlijk erfdeel van de mens. Deze gratie kan terug worden verkregen door de spiritualiteit van het lichaam te herstellen...

Dit is wat T'ai Chi beoogt... voelen hoe we bewegen en ons lichaam terug in balans brengen en streven naar harmonie. Wanneer dat lukt wordt de integriteit van het spirituele beginsel hersteld en zal het zijn liefde naar buiten uitstralen.


Mail ons

taichimaaseikvzw@gmail.com

Of laat hier uw vraag achterDeel deze pagina via